Արաբական նախուտեստ՝ հումուս

Այս անգամ պատրաստում ենք արաբական համեղ նախուտեստ՝ հումուս: Միանո՞ւմ եք մեզ…

 

Մեզ  անհրաժեշտ է՝

 

Սիսեռ- 500 գրամ

Թահին – 0,5 բաժակ

Կիտրոն- 1 շատ մեծը

Սխտոր-4-5 պճեղ

Աղ-ըստ նախասիրության

Ձիթապտղի յուղ- 5 ճաշի գդալ. 2-ը գդալը ձևավորման համար

Կարմիր աղացած պղպեղ- ձևավորման համար

 

Նախևառաջ սիսեռը լավ մաքրում ենք, լավ լվանում և եփում մոտ  1,5-2 ժամ, ընթացքում սառը ջուր ենք ավելացնում: Աղն ավելացնում ենք անջատելուց առաջ:

Բլենդերի մեջ լցնում ենք սիսեռը, որի հետ միասին 1-2 բաժակ այն ջրից, որում եփվել է, ապա լավ խառնում մինչ դառնա միատարր զանգված:

Սխտորը մանր կտրատում ենք, կիտրոնի կեղևը մանր քերիչով քերում, հյութն ամբողջությամբ քամում: Լավ հարված սիսեռին ավելացնում ենք թահինը, սխտորը, ձիթապտղի յուղը, կիտրոնի քերած կեղևն ու հյութը և  կրկին լավ հարում:

Պատրաստի խյուսը լցնում ենք այն ափսեի մեջ, որով մատուցելու ենք և աղացած կարմիր պղպեղ ենք ավելացնում: Վերջ…

 

 

Հաճելի և համեղ օր 

 

 

Tagged , , ,