Պատրաստում ենք աղցան «Կապրեզե»

 

Դե ինչ, առջևում հանգստյան օրեր են, եթե ունեք հետաքրքիր տարբերակներ այն քաղաքից դուրս անցկացնելու համար, շատ լավ է, վայելե՛ք ձեր հանգիստը բնության գրկում՝ չմոռանալով լսել weekends Radio-ն, իսկ եթե որոշել եք մնալ տանը, ապա առաջարկում ենք յուրահատուկ համ հաղորդել ձեր weekend-ին՝ պատրաստելով իտալական խոհանոցի ամենահայտնի և հեշտ աղցաններից մեկը՝ «Կապրեզե»։

Աղցանն անվանումը ստացել է Կապրի կղզուց, որն էլ համարվում է այս աղցանի հայրենիքը:

 

 

Մեզ հարկավոր է՝

 

պանիր մոցարելա-2 գունդ

լոլիկ-2-3 հատ

բազիլիկ /կանաչ ռեհան/-մի քանի ճյուղ

ձիթապտղի յուղ-2 ճաշի գդալ

բալզամիկ քացախ-1 ճաշի գդալ

 

Կլոր-կլոր կտրատում ենք  լոլիկն ու մոցարելան, դասավորում ենք մեծ ափսեի մեջ։ Վերջում վրան ցողում ենք բալզամիկն ու ձիթապտղի յուղը։

 

Ավելի պարզ, բայց ավելի համեղ աղցան ուղղակի դժվար է պատկերացնել։

 

Հաճելի և համեղ հանգստյան օրեր։

 

Tagged , ,